FOTOGRAFIE

Fotografie

Een van mijn grote hobby’s is toch wel fotograferen.

Dit begon al op vroege leeftijd met een eenvoudige rolfilmcamera gekregen van mijn opa. Helaas heb ik daar geen afdrukken meer van, ik weet ook meer niet welk merk het was. Het was in ieder geval formaat 6x6. Dit werd vervangen door een camera van mijn vader, een Konica spiegelreflex. Dit was rond de 80er jaren. Hiermee heb ik zeer veel foto’s gemaakt. Hij was zelfs al voorzien van een lichtmeter die op de sluitersnelhedenknop gemonteerd moest worden. Sluitertijd instellen diafragma aflezen en die instellen, werkte perfect. Hiermee ook veel dia’s gemaakt. Deze camera werd op een gegeven moment vervangen door een tweedehands spiegelreflex camera van Contax.

Toen trad de digitale revolutie in met digitale camera’s, hiervan heb ik er verschillende gehad maar die zijn eigenlijk niet noemenswaardig. Kwaliteit haalde het simpelweg niet bij hetgeen ik gewend was. Gelukkig kwamen daar ineens weer de spiegelreflex camera’s terug maar nu digitaal en redelijk betaalbaar (in 2008 dan tenminste). Mijn eerste echte digitale spiegelreflex werd de Sony Alpha 200. In 2012 werd deze vervangen door de Sony Alpha 65, hiermee kon ik ook filmen (een andere hobby van mij die een beetje op een laag pitje stond). Deze camera is uitgerust met een “translucent” spiegel wat inhoud dat deze niet meer omhoog klapt tijdens het fotograferen en filmen. Hiermee blijft de auto focus altijd actief. Wel heb ik de origenele lens vervangen door de Tamron AF 17-50mm F/2.8.

Een telelens had ik al voor de Alpha 200 gekocht, deze past ook op de Alpha 65. Dit is een Tamro 70-300mm. Langzamerhand natuurlijk ook de uitrusting uitgebreid, diverse filters, reflectieschermen, flitser enz.

Navigatie