VAKANTIES / 2001

Camping Les Peupliers +
Camping Municipal La Plage

Dit werd het tweede bezoek aan Frankrijk.

Wij gingen dit jaar naar twee verschillende campings. Ja, ja, we hadden de smaak te pakken. Op de eerste camping hadden we afgesproken met kennissen die wij verleden jaar in Daon ontmoet hadden. Op deze camping hadden wij een mooi plaatsje aan een riviertje. Op de camping zelf was ook nog een meertje waarin je mocht vissen. Voor de kinderen waren de glijbanen het leukst. Het zwembad was tot 24:00 uur open!

De tweede camping was een tegenvaller. Hij lag vlak langs een openbaar meer met alle ongemakken daarvan. S'avonds reed de jeugd uit het dorp met brommers om de camping heen naar het meer. Dit was hun ontmoetingspunt. Naast de camping stond een grote feestzaal waar regelmatig feesten werden gehouden, soms tot 05:00 uur in de ochtend. (De muziek ging dus niet zachter na een bepaalde tijd) Ook bleek op de camping een aantal caravans te staan die uitgeleend waren aan een groep mensen die, na gevangenschap, onder begeleiding weer terug in de maatschappij kwamen. Aardig initiatief maar niet op een toeristische camping. Deze mensen waren vaak dronken en maakten lawaai tot diep in de nacht.

Tot overmaat van ramp sneuvelde ook nog een achterruit van onze auto door een weggeschoten steentje afkomstig van een grasmaaimachine. Eerlijk is eerlijk, de campingbeheerder heeft ons prima geholpen en zelfs met tussenkomst van de burgemeester is alles prima afgehandeld. Helaas was de ruit, in de omgeving, niet voorradig en werd de auto provisorisch afgeplakt. Hierdoor konden wij onze plannen niet verwezenlijken, het bezichtigen van de omgeving, we konden immers de auto nergens onbeheerd achter laten. Wij zijn toen maar eerder terug naar huis gegaan.

Navigatie

    Camping Les Peupliers

  • Camping Municipal La Plage, website onbekend.