VAKANTIES / 2003

Camping la Plaine Tonique

Dit werd de eerste buitenlandse camping met de nieuwe(re) caravan. (TEC) We hadden hem al wel een weekje uitgeprobeerd in Nederland. (Limburg)

Deze camping was mooi en lag aan een meer. Voor het zwembad moest je alleen apart betalen maar wij zijn daar niet geweest. Het meer was voor onze kinderen leuk genoeg. In de periode dat wij er waren was het redelijk warm, hierdoor was het haast niet mogelijk om de omgeving te bekijken. Wij waren hier samen met familie, (De broer van mijn vrouw met zijn vrouw en zoontje) wij hadden twee plekken naast elkaar aan de rand van de camping.

Wat wij als een nadeel beschouwden was dat de camping behoorlijk “vernederlandst” was. Voor de kinderen was dit wel leuk, de animatie was ook Nederlands. Maar verder kwamen hier dus veel Nederlanders die hier elk jaar naar toe gaan. Elke dag kwamen bekenden elkaar weer na een jaar tegen om dit vervolgens luidruchtig te vieren tot laat in de nacht. Dat wij eenvreemde eend in de bijt waren kwam duidelijk naar voren toen een net aangekomen familie ons vroeg of wij nog lang op onze plek bleven staan. Wij stonden namelijk op hun plekje. (Waar zij elk jaar stonden) Stomverbaasd waren zij toen zij hoorde dat wij er net stonden en pas over 3 weken weer weggingen. (Wij hadden dit ruim van te voren geboekt) Hun gang naar de receptie leverde niets op en wij hadden een stel “vrienden” voor de rest van de vakantie erbij (dus niet).

Verder was de camping wel oké. Er was veel te doen voor de jeugd. Vooral op en rond het meer. Alle watersport activiteiten waren aanwezig. Enorm in trek was het zich laten voortrekken in een rubberen band achter een Speedboat. De “bestuurder” hiervan probeerde iedereen eruit te kieperen door veel haakse bochten te maken. Dat lukte bij iedereen behalve bij onze dochter. Wat hij ook probeerde zij bleef zitten. Achteraf bleek dat het hem nooit had kunnen lukken want zij zat gewoon verschrikkelijk klem in de band. Al wou ze eraf het ging gewoon niet.

Wij zijn ook nog wezen kanoën, hierbij moest veel gelopen worden omdat het nauwelijks had geregend en daardoor de rivier vrij laag stond. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Navigatie