VAKANTIES / 2004

Camping Taxo Les Pins

Deze camping ligt vlak bij de Spaanse grens bij het plaatsje Argelès-sur-Mer. Omdat de camping op een afstand van 1300 km lag hebben wij de heen- en terugreis in 3 etappes, van ongeveer 450 km, gedaan. Dus 2 overnachting campings. De vakantie duurde wel 4 weken, dus de extra reisdagen waren geen probleem. In ieder geval was het relaxed rijden. Een van de redenen om deze camping te kiezen was de vakantie van onze dochter. Zij ging met vrienden 10 dagen naar Malgrat de Mar in Spanje. Deze 10 dagen vielen midden in onze vakantie. Malgrat de Mar ligt ongeveer 100 km van Argelès-sur-Mer. Zij ging dus met ons mee en na een week brachten wij haar naar Malgrat de Mar. Haar vrienden kwamen met de bus daar naar toe. Na 10 dagen haalde wij ze weer op. Zo had ze toch 4 weken vakantie.

Wij stonden op een mooie plek, wel vlak naast de “arena” waar alle activiteiten gehouden werden. Maar hierdoor hadden wij wel elke avond gezellige muziek en vermaak. Het animatie team deed goed zijn best en werd iedere keer aangekondigd door het draaien van de “Schumacher song” . (Na een aantal dagen begon dat wel te vervelen, maar ach)

Iedere week was er een kleine markt op de camping. Sanitair en voorzieningen waren uitstekend. Wij hadden wel het geluk dat we op een zonnige plek met enige schaduw stonden. Vrij grote plek overigens want de bijzettent stond zo ver weg dat sommige kampeerders dachten dat de tent op een apart plekje stond. “Wij zien die kampeerders nooit” werd er al eens gezegd. Maar er waren ook plekken in het dennenbos en daar kwam de zon niet, daar was altijd schaduw.

De omgeving heeft veel te bieden op archeologisch gebied. Veel Romeinse overblijfselen zijn hier te vinden. Om Spanje te bereiken hadden de Romeinen vroeger een weg door Frankrijk aangelegd en die is hier en daar nog te zien met de daarbij behorende monumenten.

Navigatie