VAKANTIES

Onze vakanties

Wij houden van kamperen!

Dit is begonnen met kleine vakanties in Nederland met een Travelsleeper. Voornamelijk op de camping Rondeweibos bij Rockanje. Hierbij waren de kinderen nog vrij klein. Maar toen zij wat groter werden lonkte het buitenland. De Travelsleeper werd omgeruild voor een tweedehands caravan. (Max. gewicht 750 kg) Bestemming; Denemarken. Dit beviel ons enorm, we hebben daar 3 weken doorgebracht op het “eiland” Mors.

De volgende vakantie werd Frankrijk. (Daon) Ook dit beviel ons goed, zo goed zelfs dat wij bijna elk jaar naar Frankrijk gingen. We hebben hiervoor zelfs een avondcursus Frans gedaan. (2 jaar vol gehouden, maar toen ging het te snel, jammer).

In de tussentijd is de caravan ingeruild voor een jonger model. (TEC)

In de laatste perioden hebben we ook 2x Oostenrijk aangedaan.

Op een gegeven moment gingen onze kinderen niet meer mee (zij gingen met eigen vrienden op vakantie) hierdoor konden wij in het voor- of naseizoen camperen. Lekker goedkoop en volop keuze zonder vooruit te hoeven boeken. Hierbij gebruiken wij de ACSI card. Het is ons al een paar keer voor gekomen dat een bepaalde camping op papier er goed uitzag maar bij aankomst toch niet voldeed aan onze verwachtingen. Omdat mijn vrouw slecht ter been is en daardoor met aangepaste schoenen moet lopen en voor grotere afstanden afhankelijk is van een rolstoel of “scootmobiel” is niet elke camping voor ons geschikt. Maar het voordeel van een ACSI card (of ANWB equivalent) is dat je niet gebonden bent aan een aantal vaste overnachtingen. Dus caravan neerzetten en op je gemak de omgeving met de auto bekijken voor een betere camping. (Ideaal)

In 2009 probeerden we een “vaste staanplaats” uit voor 3 maanden in de Belgische Ardennen. (Vlak bij het plaatsje Erizee). Periode liep van 01-04-09 t/m 31-06-09. Deze camping hebben we ook ontdekt zoals hierboven al beschreven, op een andere camping overnacht en de volgende dag deze camping gevonden (in totaal 3 campings bekeken).

De voorlopig laatste buitenlandse camping was in het naseizoen van 2009 (in de Ardeche). Hier bezochten onze kinderen ons voor een weekje.

Vanwege persoonlijke omstandigheden hebben wij in 2010 een vaste staanplaats met stacaravan gekocht op camping Ponderosa bij Ulicoten (vlakbij Baarle-Nassau). In 2012 hebben wij daar een grotere (chaletachtige) caravan gekocht.

In 2016 hebben we een vouwwagen 2de hands aangeschaft, het begon toch weer te kriebelen. Onze vaste plaats op Ponderosa houden wij natuurlijk aan.
Onze kinderen gaan met de vouwwagen in 2017 op vakantie, ze hebben al 1 proefweekje in juli 2017 achter de rug. Wij gaan zelf pas in 2018 hiermee op stap.

 

Navigatie

Selecteer hieronder het jaartal.